Новини


“Майсторите на комедията” – Музикално-сатиричнен спектакъл

“Майсторите на комедията” – Музикално-сатиричнен спектакъл на Георги Мамалев, Камен Воденичаров и Тончо Токмакчиев – Щутгарт 2 декември ; Варна 21 декември – ” Мода бар ” ; Сандански 29 декeмври.

————————–

Телевизионна премиера на документалния филм “Майсторите на комедията”

Телевизионна премиера на документалния филм “Майсторите на комедията” по БНТ1 25 ноември 13 часа.

————————–

Европейска премиера на филма “105 минути София-историята на града” в Париж.

Париж, Посолство на република България,

29 ноември 2018, 19 часа.

Представяне на документалния филм “105 минути София – историята на града.”

Филмът е със субтитри на английски език.

След прожекцията среща разговор с продуцента и един от режисьорите на лентата Камен Воденичаров.

Коктейл и дегустация на избрани български вина и представяне на книгата “Wines of Bulgaria” от авторката  Албена Ненкова.

Събитието е организирано благодарение и с любезното домакинство на Н. Пр. Посланика на република България във Франция г-н Ангел Чолаков.

Входът е свободен.

————————–

Рекламен клип показва историческото минало на Каварна

Kavarna-2

Рекламният клип „5 минути Каварна“, разказва за многовековната история на града, тръгнал по следите на древността му, през мистиката на легендата, до съвремието и рок столица на Балканите.

Във видеото са включени новини и факти за обекти като нос Калиакра, местността Яйлата, Каварненското крайбрежие и кадри от площада и културни мероприятия. Клипът илюстрира легендата за Калиакра, разказваща историята за саможертвата и безсмъртието на 40-те девойки и прехода от колонията Бизоне през средновековната Карвуна до съвременна Каварна.

Клипът е продуциран от Камен Во Студио и реализиран със съдействието на община Каварна.

————————–

„5 минути София” –  втори сезон

p6

Камен Воденичаров и екипът на кратките филми „5 минути София” завършиха втория сезон на документалната поредица.Шест от епизодите вече са готови ,а другите два предстоят да излязат до края на месеца. Проектът е съфинансиран от Програма Култура на Столичната община.Вторият сезон също е посветен на темата „София- кандидат за европейска столица на културата”.Музеят за история на София отново помага активно в подготовката и реализацията на заснемането на малките филмчета. Приятелите на поредицата „Минерална вода Банкя” и „Фотопавилион”- магазини за фотографска техника и тази година подкрепят финансово начинанието. Сценаристите,режисьорите и аниматорите работиха през летните месеци върху ОСЕМ НОВИ епизода. Два от епизодите са предложени и избрани от феновете на поредицата във фейсбук страницата на „5 минути София”. Те са „Трамваите на София” и „Бомбардировките над София – промененият град.1943г.” Останалите шест епизода са спечелилите конкурса на столична община написани от сценаристите на проекта Георги Милков,Светла Стайкова и
Станислав Пенев.

Първите епизоди се появиха в предаването „Отблизо с Мира”по БНТ и каналите на „5 минути София” в YouTube със субтитри на английски и VBOX7 с много коментари и хиляди гледания.  Вижте ги и Вие.

Бомбардировките на София 1943.

Църквата “Света София” 274 – 2013г.

Художниците на София – Обербауер.  1887г.

Гербът на София.  1900г.

Поетите на София – Пейо Яворов.  1913г.

Трамваите на София.  1902г.

————————–

“Всичко отначало” – химн на хамалите

“Всичко отначало” – химн на Хамалите от Камен Воденичаров

“Всичко отначало” – химн на Хамалите от Камен Воденичаров.

Камен Воденичаров и Тончо Токмакчиев записаха нова песен. Това е парчето “Всичко отначало” – химн на хамалите. Закачливата мелодия е композирана от Борислав Бояджиев – Борчето, а щурия текст е дело на писателя Петър Делчев. Фразата ” Хайде, всичко отначало, мамата си е хей ало.. ” предизвика стрес у повечето музикални редактори на радиостанции. На първо слушане се чува псуване. Това предизвиква цензурния инстинкт у взимащите решение за пускане в ефира. След няколко слушания става ясно, че псувни и нецензурни думи няма. “Хамалска му работа…” възкликна с усмивка един популярен редактор и автор в голяма българска радиостанция. Видеоклипът е заснет за последното издание преди ваканцията на “Шоуто на Канала”. Режисьор на лентата е Камен Воденичаров. Само за броени дни “Всичко оначало” вече се радва на огромен брой гледания в YouTube и VBOX7. А дали  “Всичко отначало” на Камен Воденичаров и Тончо Токмакчиев няма да е новия хит на лято 2013 с това цунами от свеж ритъм и летни емоции?

————————-

„5 минути София” – начало на втори сезон

DSC_56792

Камен Воденичаров и екипът на кратките филми „5 минути София” започнаха снимки на втория сезон на документалната поредица. Проектът е съфинансиран  от Програма Култура на Столичната община.Вторият сезон също е посветен на темата „София- кандидат за европейска столица на културата”.Музеят за история на София отново помага активно в подготовката и реализацията на заснемането на малките филмчета. Приятелите на поредицата „Минерална вода Банкя” и „Фотопавилион”- магазини за фотографска техника и тази година подкрепят финансово начинанието.  Сценаристите,режисьорите и аниматорите ще работят през летните месеци върху осем нови епизода.Два от епизодите са предложени и избрани от феновете на поредицата във фейсбук страницата на „5 минути София”. Те са „Трамваите на София” и  „Бомбардировките над София – промененият град.1943г.” Останалите шест епизода са спечелилите конкурса на столична община написани от сценаристите на проекта Георги Милков,Светла Стайкова и Станислав Пенев.

 

Църквата “Света София” 274 – 2013г.

Руските войски  освобождават София от турците 1878 г.

Чужденци в града – художника Обербауер. 1887г.

Гербът на София 1900.

Храм „Св. Александър Невски”. 1912г.

Пейо Яворов – В полите на Витоша.

 

Първите два епизода трябва да се появят по БНТ и каналите на „5 минути София” в YouTube и VBOX7 в края на септември 2013 година.

————————–

Фондация “Димитър Бербатов” и Камен Воденичаров

UP_2

Камен Воденичаров и приятели от Фондация “Димитър Бербатов”

Камен Во студио – Камен Воденичаров за поредна година подготви заедно със своите партньори от “Юнайтед партнърс”  церемонията по връчването на наградите на Фондация “Димитър Бербатов”. Събитието се състоя на 1.06.2013 в Народния театър “Иван Вазов”. Димитър Бербатов и популярни спортисти и артисти връчиха наградите на доровити деца в три категории – Изкуство, Наука и Спорт.

————————–

Политически „Харлем шейк”

Harlem1

Шоуто на Канала засне политически „Харлем шейк”. Действието се развива пред българското народно събрание и пародира представителите на различните политически сили. Във видеото участват Камен Воденичаров, актьорите от шоуто както и множество доброволци.

————————–

35 минути София

35minutiSofia

35 минути София – Проект на Камен Воденичаров и Камен Во студио

Камен Воденичаров и Камен Во студио създадоха и дълга версия на документалния филмов проект за София. Продължителноста на филма е 35 минути. Той е излъчен в програмите на БНТ1, БНТ2 и БНТ Свят. Предстои подготовка за разпространението му на голям екран.

————————–

5 минути София

5minSofia

5 минути София – Проект на Камен Воденичаров и Камен Во студио

Проекта “5 минути София” е реализиран от Камен Во студио – Камен Воденичаров. София културна столица на Европа е темата, върху която се фокусират кратките разкази. Филмовите малки серии срещат съвремието с изкуството на древните траки, с инфраструктурните проекти на римляните, с уменията в живопистта и художествени занаяти на древните българи, с разрушенията и градежите на мюсюлманите, с борбите и съжителството на религиите, със стремежите и усилията на новите българи да построят своята столица взимайки най-доброто от артистичния и духовен свят на Европа. Динамичното представяне на новини, истории, снимки, архивни кадри, комикси, рисунки, анимации и колажи доближава малките филмчета до интернет изказа и провокира зрителя да сътвори своята пет минутна история. София е мястото, където ако се заредим с познание и знаем къде да гледаме можем да почувстваме осем хиляди години емоции.

————————–

УЧАСТИЕ В КОНКУРСИ за реализиране на рекламни мултимедийни продукти.

ГОТОВИ СМЕ ДА ПОДКРЕПИМ ВАШИЯ ПРОЕКТ

  • от концепцията до финалния детайл
  • в дигиталната реализация
  • в дизайна и монтажа на звука и образа
  • при тиражирането на DVD, касети, CD-RОМ
  • “broadcast”-инга