Новини


Рекламен клип показва историческото минало на Каварна

Kavarna-2

Рекламният клип „5 минути Каварна“, разказва за многовековната история на града, тръгнал по следите на древността му, през мистиката на легендата, до съвремието и рок столица на Балканите.

Във видеото са включени новини и факти за обекти като нос Калиакра, местността Яйлата, Каварненското крайбрежие и кадри от площада и културни мероприятия. Клипът илюстрира легендата за Калиакра, разказваща историята за саможертвата и безсмъртието на 40-те девойки и прехода от колонията Бизоне през средновековната Карвуна до съвременна Каварна.

Клипът е продуциран от Камен Во Студио и реализиран със съдействието на община Каварна.

————————–

„5 минути София” –  втори сезон

p6

Камен Воденичаров и екипът на кратките филми „5 минути София” завършиха втория сезон на документалната поредица.Шест от епизодите вече са готови ,а другите два предстоят да излязат до края на месеца. Проектът е съфинансиран от Програма Култура на Столичната община.Вторият сезон също е посветен на темата „София- кандидат за европейска столица на културата”.Музеят за история на София отново помага активно в подготовката и реализацията на заснемането на малките филмчета. Приятелите на поредицата „Минерална вода Банкя” и „Фотопавилион”- магазини за фотографска техника и тази година подкрепят финансово начинанието. Сценаристите,режисьорите и аниматорите работиха през летните месеци върху ОСЕМ НОВИ епизода. Два от епизодите са предложени и избрани от феновете на поредицата във фейсбук страницата на „5 минути София”. Те са „Трамваите на София” и „Бомбардировките над София – промененият град.1943г.” Останалите шест епизода са спечелилите конкурса на столична община написани от сценаристите на проекта Георги Милков,Светла Стайкова и
Станислав Пенев.

Първите епизоди се появиха в предаването „Отблизо с Мира”по БНТ и каналите на „5 минути София” в YouTube със субтитри на английски и VBOX7 с много коментари и хиляди гледания.  Вижте ги и Вие.

Бомбардировките на София 1943.

Църквата “Света София” 274 – 2013г.

Художниците на София – Обербауер.  1887г.

Гербът на София.  1900г.

Поетите на София – Пейо Яворов.  1913г.

Трамваите на София.  1902г.

————————–

“Всичко отначало” – химн на хамалите

“Всичко отначало” – химн на Хамалите от Камен Воденичаров

“Всичко отначало” – химн на Хамалите от Камен Воденичаров.

Камен Воденичаров и Тончо Токмакчиев записаха нова песен. Това е парчето “Всичко отначало” – химн на хамалите. Закачливата мелодия е композирана от Борислав Бояджиев – Борчето, а щурия текст е дело на писателя Петър Делчев. Фразата ” Хайде, всичко отначало, мамата си е хей ало.. ” предизвика стрес у повечето музикални редактори на радиостанции. На първо слушане се чува псуване. Това предизвиква цензурния инстинкт у взимащите решение за пускане в ефира. След няколко слушания става ясно, че псувни и нецензурни думи няма. “Хамалска му работа…” възкликна с усмивка един популярен редактор и автор в голяма българска радиостанция. Видеоклипът е заснет за последното издание преди ваканцията на “Шоуто на Канала”. Режисьор на лентата е Камен Воденичаров. Само за броени дни “Всичко оначало” вече се радва на огромен брой гледания в YouTube и VBOX7. А дали  “Всичко отначало” на Камен Воденичаров и Тончо Токмакчиев няма да е новия хит на лято 2013 с това цунами от свеж ритъм и летни емоции?

————————-

„5 минути София” – начало на втори сезон

DSC_56792

Камен Воденичаров и екипът на кратките филми „5 минути София” започнаха снимки на втория сезон на документалната поредица. Проектът е съфинансиран  от Програма Култура на Столичната община.Вторият сезон също е посветен на темата „София- кандидат за европейска столица на културата”.Музеят за история на София отново помага активно в подготовката и реализацията на заснемането на малките филмчета. Приятелите на поредицата „Минерална вода Банкя” и „Фотопавилион”- магазини за фотографска техника и тази година подкрепят финансово начинанието.  Сценаристите,режисьорите и аниматорите ще работят през летните месеци върху осем нови епизода.Два от епизодите са предложени и избрани от феновете на поредицата във фейсбук страницата на „5 минути София”. Те са „Трамваите на София” и  „Бомбардировките над София – промененият град.1943г.” Останалите шест епизода са спечелилите конкурса на столична община написани от сценаристите на проекта Георги Милков,Светла Стайкова и Станислав Пенев.

 

Църквата “Света София” 274 – 2013г.

Руските войски  освобождават София от турците 1878 г.

Чужденци в града – художника Обербауер. 1887г.

Гербът на София 1900.

Храм „Св. Александър Невски”. 1912г.

Пейо Яворов – В полите на Витоша.

 

Първите два епизода трябва да се появят по БНТ и каналите на „5 минути София” в YouTube и VBOX7 в края на септември 2013 година.

————————–

Фондация “Димитър Бербатов” и Камен Воденичаров

UP_2

Камен Воденичаров и приятели от Фондация “Димитър Бербатов”

Камен Во студио – Камен Воденичаров за поредна година подготви заедно със своите партньори от “Юнайтед партнърс”  церемонията по връчването на наградите на Фондация “Димитър Бербатов”. Събитието се състоя на 1.06.2013 в Народния театър “Иван Вазов”. Димитър Бербатов и популярни спортисти и артисти връчиха наградите на доровити деца в три категории – Изкуство, Наука и Спорт.

————————–

Политически „Харлем шейк”

Harlem1

Шоуто на Канала засне политически „Харлем шейк”. Действието се развива пред българското народно събрание и пародира представителите на различните политически сили. Във видеото участват Камен Воденичаров, актьорите от шоуто както и множество доброволци.

————————–

35 минути София

35minutiSofia

35 минути София – Проект на Камен Воденичаров и Камен Во студио

Камен Воденичаров и Камен Во студио създадоха и дълга версия на документалния филмов проект за София. Продължителноста на филма е 35 минути. Той е излъчен в програмите на БНТ1, БНТ2 и БНТ Свят. Предстои подготовка за разпространението му на голям екран.

————————–

5 минути София

5minSofia

5 минути София – Проект на Камен Воденичаров и Камен Во студио

Проекта “5 минути София” е реализиран от Камен Во студио – Камен Воденичаров. София културна столица на Европа е темата, върху която се фокусират кратките разкази. Филмовите малки серии срещат съвремието с изкуството на древните траки, с инфраструктурните проекти на римляните, с уменията в живопистта и художествени занаяти на древните българи, с разрушенията и градежите на мюсюлманите, с борбите и съжителството на религиите, със стремежите и усилията на новите българи да построят своята столица взимайки най-доброто от артистичния и духовен свят на Европа. Динамичното представяне на новини, истории, снимки, архивни кадри, комикси, рисунки, анимации и колажи доближава малките филмчета до интернет изказа и провокира зрителя да сътвори своята пет минутна история. София е мястото, където ако се заредим с познание и знаем къде да гледаме можем да почувстваме осем хиляди години емоции.

————————–

УЧАСТИЕ В КОНКУРСИ за реализиране на рекламни мултимедийни продукти.

ГОТОВИ СМЕ ДА ПОДКРЕПИМ ВАШИЯ ПРОЕКТ

  • от концепцията до финалния детайл
  • в дигиталната реализация
  • в дизайна и монтажа на звука и образа
  • при тиражирането на DVD, касети, CD-RОМ
  • “broadcast”-инга